Skip to main content

Het recente Café stond in het teken van de Zorgzame buurt. Joost praatte ons bij over dit project wat in Stede Broec ook loopt en wat we op Texel gaan opzetten in onder andere de Tuunen. Enkele vragen die daar centraal zullen staan: Wat zijn kenmerken van een zorgzame buurt (zowel fysiek als sociaal) voor verschillende typen cliënten en burgers met een zorgbehoefte? Met welke interventies kunnen we de leefomgeving in buurten optimaliseren en welke rol kan een buurtverbinder daarbij spelen? Dit kunnen zowel interventies zijn gericht op meer sociale cohesie als op meer eigen regie. Het gedachtegoed van Positieve Gezondheid krijgt in dit project een belangrijke rol, van individu naar gemeenschap en vice versa. Nieuwsgierig naar dit project? Je kunt Joost Heerschop contacten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijdens het Café hebben we het met elkaar ook gehad over thema´s als mantelzorg, het gedachtegoed van Positieve Gezondheid onder de aandacht brengen van Texelaars, het mooie initiatief Hoera, het is vandaag!, de samenwerking met Texel Samen Beter, activiteiten rond middelengebruik op het eiland en de activiteiten van de Werkgroep Ouderkracht. Allemaal thema’s waarbij samenwerking heel belangrijk is om de grote gezondheidsvraagstukken van jong en oud met elkaar aan te pakken.

Blijf op de hoogte. Doe mee. Zeg het voort!

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsflits van Kern Gezond Texel. Met informatie over onder andere het programma Gezond Texel 2030, artikelen en bijeenkomsten over Positieve Gezondheid, bewonersinitiatieven en nog veel meer!

Coöperatie Kern Gezond Texel
Weverstraat 95
1791 AC Den Burg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Socials