Skip to main content

De energietoeslag is geld voor Texelaars met een laag inkomen en hoge energiekosten. Ook in 2023 komt er een energietoeslag. Hiervoor moet de Rijksoverheid de wet aanpassen. Nu het kabinet is gevallen, is de verwachting dat dit in het najaar gebeurt. Daarna mag de gemeente de energietoeslag over 2023 gaan uitbetalen. Zodra er meer bekend is, leest u dat op deze pagina.
 

Komt u in de problemen?

Ontving u in 2022 energietoeslag en voldoet u nog steeds aan de voorwaarden? Dan heeft u een voorschot van € 500,- ontvangen. Ontving u niet eerder energietoeslag? Dan kunt u pas een nieuwe aanvraag doen als de nieuwe wet er is. Als u door het uitstel in de problemen komt, dan kunt u een aanvraag doen voor een financiële tegemoetkoming bij het Texelfonds. Het gaat om een bedrag van €380,- voor huishoudens zonder kinderen en €760,- voor huishoudens met kinderen. Dit bedrag wordt aan de energieleverancier betaald en vraagt u aan bij Texels Welzijn. De aanvraag is gemakkelijk en wordt met respect voor uw  privacy behandeld.

Kijk voor meer informatie op texelfonds.nl. Of neem voor een aanvraag contact op met Texels Welzijn via 0222-312696.

Blijf op de hoogte. Doe mee. Zeg het voort!

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsflits van Kern Gezond Texel. Met informatie over onder andere het programma Gezond Texel 2030, artikelen en bijeenkomsten over Positieve Gezondheid, bewonersinitiatieven en nog veel meer!

Coöperatie Kern Gezond Texel
Weverstraat 95
1791 AC Den Burg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Socials