Nieuw lid: In beweging met Christine

  Waar staat jouw organisatie voor?
  Ik draag Positieve Gezondheid (PG) zoveel mogelijk uit. Als medewerker van Woontij met name in de leefomgeving, als persoon in mijn eigen omgeving en als trainer /ZZP-er. Ik vind het gedachtegoed heel waardevol en draag graag bij aan een gezond(er) Texel. We zien in het land dat er grote successen zijn door het werken met PG. Als kersverse ZZP-er volg ik op dit moment een verdiepingsopleiding PG en leefstijl. Wat ik zo mooi vind is dat er met kleine veranderstappen grotere bewegingen in gang worden gezet. Het feit dat iemand in beweging komt is de meest belangrijke stap. Ik kijk met een holistische blik, zonder oordeel, met compassie voor de ander.  Elk mens is belangrijk, elk mens doet ertoe. Ik krijg veel energie als ik mensen kan ondersteunen bij hun (levens) vragen of als het leven op momenten te uitdagend is. Om samen te onderzoeken wat op dat moment speelt, wat de ander nodig heeft om in zijn/haar eigen kracht te komen en (nieuwe) handvatten krijgt om weer grip op het leven te krijgen. 

  Wat wil je met jouw organisatie komen brengen en hoop je te halen bij de Coöperatie?
  Door mijn lidmaatschap blijf ik goed geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen Kerngezond Texel. Netwerken en ontmoeten van gelijkgestemden. Daarnaast wil ik graag een bijdrage leveren door bijvoorbeeld thema bijeenkomsten (mede) te organiseren, workshops en trainingen te geven. Het spel Positieve gezondheid te spelen met jongeren, ouderen of ondersteunde Texelgezinnen. Ik ben in gesprek met de Sportstichting om wandelingen te begeleiden waar ik PG wil gaan inzetten door bewegen, gesprekken en ontmoetingen. 

  Hoe komt het gedachtegoed van Positieve Gezondheid terug in jouw werk? En wat betekent Positieve Gezondheid voor jou persoonlijk?
  Ik ben projectmanager van de Tuunen en probeer bij alles wat ik doe het gedachtegoed van PG voor te leven. Door onszelf af te vragen wat onze projecten kunnen bijdragen aan gezondheid en welzijn.  Bijvoorbeeld door de leefomgeving direct mee te nemen in onze projecten en niet alleen de stenen. Participatie speelt hierbij een grote rol. Op persoonlijk vlak is het een onderdeel van mijn dagelijkse dag. Hoe voel ik mij, wat heb ik nodig, stroomt het nog, wat wil en kan ik veranderen. 
  Als ZZP-er wil ik diverse activiteiten gaan aanbieden. In eerste instantie iom Texelgezinnen en de Sportstichting. Met name op de gebieden bewegen en gezonde omgeving, lekker in je vel en verbinden en ontmoeten.

  Welke boodschap wil je de andere Coöperatieleden meegeven? 
  Er zijn al zoveel mooie dingen gaande. De olievlek wordt steeds groter. Op naar Texel als Blue Zone. 

  Blijf op de hoogte. Doe mee. Zeg het voort!

  Ja, ik meld me aan voor de nieuwsflits van Kern Gezond Texel. Met informatie over onder andere het programma Gezond Texel 2030, artikelen en bijeenkomsten over Positieve Gezondheid, bewonersinitiatieven en nog veel meer!

  Coöperatie Kern Gezond Texel
  Weverstraat 95
  1791 AC Den Burg
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Socials