In gesprek met....Katrijn vd Vlerk, voorzitter Kern Gezond Texel

Wat zijn je verwachtingen ten aanzien de samenwerking binnen de Coöperatie Kern Gezond Texel? De beweging naar meer gezondheid is een samenlevingsopgave en niet een opdracht voor één partij, iedereen moet hierin meedoen. Binnen Omring is positief één van de kernwaarden en werken we al een aantal jaar met positieve gezondheid als een soort kompas voor hoe we willen zorgen voor onze cliënten en ook voor onze medewerkers. Binnen KGT kunnen we de aanpak die wij hierin hebben gekozen delen en hopelijk ook steeds meer samen gaan optrekken met andere organisaties en werkgevers op het eiland.

Wat voor resultaten op het gebied van positieve gezondheid hoop je dat er geboekt zijn voor de Texelaar in de komende 5 jaar?
Dat Texelaars actief bezig zijn met hun gezondheid, in welke vorm dan ook. En dat we dit vanuit KGT faciliteren door mensen te stimuleren, activeren, voor te lichten en mooie initiatieven tot uitvoering te helpen brengen.

Welke boodschap wil je graag meegeven aan de andere Coalitieleden?
Sluit je vooral aan bij de coöperatie Kern Gezond Texel. Hoe meer partijen zich hierbij aansluiten hoe krachtiger de beweging naar meer gezondheid op het eiland wordt. Alleen ben je misschien sneller, maar samen kom je verder!

Wat betekent positieve gezondheid voor jou persoonlijk?
Toen ik een tijdje geleden te maken kreeg met ernstige rugklachten heb ik aan den lijve ondervonden dat gezondheid een middel is om ‘je ding te kunnen doen’. En dat je ondanks grote belemmeringen op één van de dimensies van gezondheid (in mijn geval de fysieke) toch gezondheid en veerkracht kunt ervaren op de andere dimensies. Zo kwamen kwaliteit van leven en zingeving in die periode voor mij ineens in een heel ander daglicht te staan. Ik zag ineens veel scherper wat voor mij belangrijk is in het leven.

Blijf op de hoogte. Doe mee. Zeg het voort!

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsflits van Kern Gezond Texel. Met informatie over onder andere het programma Gezond Texel 2030, artikelen en bijeenkomsten over Positieve Gezondheid, bewonersinitiatieven en nog veel meer!

Coöperatie Kern Gezond Texel
Weverstraat 95
1791 AC Den Burg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Socials