Skip to main content

Workshops Positieve Gezondheid op Texel

Op 31 juli hadden we de eerste Workshop Positieve Gezondheid in de Buureton. Een leuke en enthousiaste groep. Heel divers. Mensen die in de zorg werken, een sportcoach, een kapster. Die allemaal op hun eigen manier in gesprek komen over gezondheid, Over hoe het met de ander gaat. Gezondheid heeft verschillende facetten en gaat bijvoorbeeld ook over mee kunnen doen in de maatschappij, hulp durven vragen en mentaal lekker in je vel zitten.

Na het voorstelrondje heb ik iets verteld over de achtergrond van Positieve Gezondheid. Het gaat hierbij niet alleen om lichamelijke gezondheid, maar over wat ons veerkracht geeft. Je vrolijk voelen, je energiek voelen en van betekenis zijn. Daar gaat het over bij Positieve Gezondheid.

Daarna gingen de deelnemers zelf aan het werk met hun eigen Positieve Gezondheid. Hierdoor krijgen de deelnemers een goed beeld van hun eigen gezondheid. Wat is belangrijk voor je. Waar word je blij van. En is er iets dat je wilt veranderen. Hierdoor kregen we leuke gesprekken met elkaar. Over hoe om te gaan met de uitdagingen die we allemaal in ons leven hebben. Maar ook hoe we met anderen in gesprek kunnen gaan over hun gezondheid.

25 januari 2024, 15 februari 2024 en 28 maart 2024 staan de volgende workshop gepland in de Buureton aan de Beatrixlaan. De workshop is gratis en wordt aangeboden door Kerngezond Texel. Iedereen kan meedoen. Iedereen die nieuwsgierig is naar wat Positieve Gezondheid voor jezelf en voor anderen kan betekenen.

Komt deze datum niet uit? Laat het weten, Christine zoekt dan samen met andere geïnteresseerden naar een extra datum voor de workshop.

Je kunt je opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie vooraf kun je me bellen op 06-45231491

Blijf op de hoogte. Doe mee. Zeg het voort!

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsflits van Kern Gezond Texel. Met informatie over onder andere het programma Gezond Texel 2030, artikelen en bijeenkomsten over Positieve Gezondheid, bewonersinitiatieven en nog veel meer!

Coöperatie Kern Gezond Texel
Weverstraat 95
1791 AC Den Burg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Socials