Skip to main contentObjectief en ‘open-minded’ het gesprek aangaan over alcohol, drugs, seks, sociale media & gamen

L!M!TS is een vrijwilligersorganisatie voor en    door Texelse jongeren en ouders. Wij gaan objectief en ‘open-minded’ het gesprek aan over alcohol, drugs, seks, sociale media & gamen.

We begrijpen dat jongeren met deze onderwerpen in aanraking komen, en het is cruciaal om te weten wat de gevolgen kunnen zijn en hoe je er op een verantwoorde manier mee om kunt gaan.

Ouders
Het maken van keuzes in het leven is een essentieel onderdeel van opgroeien. Veel jongeren experimenteren in de puberteit met drugs, wat kan variëren van sigaretten en alcohol tot andere middelen. Het is van groot belang om te begrijpen wat deze middelen met je kunnen doen, wat de gevolgen zijn en hoe je kunt handelen als je dreigt afhankelijk raken. L!M!TS staat klaar om objectief en 'open-minded' met jullie in gesprek te gaan, zodat je weloverwogen keuzes kunt maken.

Jongeren
Jongeren experimenteren vaak met alcohol en drugs in groepsverband en buiten het zicht van ouders. Dit hoort bij hun ontwikkeling, maar het brengt risico's met zich mee. Als ouder kunt u zich schamen voor uw kind en u zorgen maken over uw kinderen en zich afvragen of ze alcohol, drugs of andere middelen gebruiken, of wellicht obsessief gamen of veel op social media zitten. L!M!TS staat klaar om het gesprek tussen ouders te bevorderen, advies en informatie te geven  over deze soms lastige onderwerpen. Je hoeft het niet alleen te doen.

Doelen
Onze inzet bij L!M!TS heeft verschillende doelen:

 -Bewustwording en kennis vergroten.

-Het doorbreken van taboes.

-Ouders in staat stellen problematisch gedrag te herkennen

-Vermindering van alcohol- en middelengebruik onder jongeren.

-Vermindering van groepsdruk bij zowel jongeren als ouders.

-Ouders en jongeren stimuleren het gesprek met elkaar aan te gaan.

Hoe wij te werk gaan
L!M!TS benadert jongeren en ouders op verschillende manieren, zoals persoonlijke gesprekken, sociale media, het uitdelen van informatiemateriaal en leuke testjes en quizzen. Je herkent ons aan onze bedrukte kleding met het L!M!TS-logo. We zijn aanwezig op scholen, evenementen, uitgaansgelegenheden, op de kermis en op plekken waar veel jongeren en/of ouders samenkomen.  L!M!TS wordt begeleidt en getraind door Brijder jeugd Texel en Young 4 ever.

Contact
Wil je vrijwilliger worden, met ons in gesprek gaan, informatie inwinnen, in contact komen met andere jongeren of ouders of L!M!TS uitnodigen voor een evenement? Neem dan contact op met Anouk Baljeu.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-44684609.

Volg ons ook op Instagram @limitstexel, 
Facebook @limitstexel  of TikTok @limitstexel

 

 

Vrijwilligersproject voor en door Texelse jongeren en ouders gericht op alcohol, drugs, social media- en gamepreventie

Gerelateerde organisaties

Blijf op de hoogte. Doe mee. Zeg het voort!

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsflits van Kern Gezond Texel. Met informatie over onder andere het programma Gezond Texel 2030, artikelen en bijeenkomsten over Positieve Gezondheid, bewonersinitiatieven en nog veel meer!

Coöperatie Kern Gezond Texel
Weverstraat 95
1791 AC Den Burg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Socials