Skip to main content

Financieel Fit

Om verschillende redenen kan het zijn dat je financieel minder fit bent. Denk aan verlies van werk, scheiding, of vermindering door pensionering. Dit kan effect hebben op je gezondheid. Heb je financiële problemen, of wil je ze voorkomen, lees dan onze praktische tips en/of schakel persoonlijke hulp in. Wees hier op tijd mee. Samen houden we elkaar financieel fit!

Praktische tips

Zorg voor een overzichtelijke administratie

- Maak (digitale) mappen aan.

- Stel een overzicht op van wat er maandelijks binnenkomt en uitgaat aan bijvoorbeeld vaste lasten, boodschappen, etc. Denk aan het bijhouden van een huishoudboekje

- Bekijk of er posten zijn waarop je kunt besparen

- Werk je administratie één keer per week bij en betaal je facturen, maar open wel dagelijks je post

Check

- Ga na of je in aanmerking komt voor extraatjes voor je kinderen of kwijtschelding van lokale lasten. Denk ook aan de energietoeslag.

Toekomst

- Er kunnen altijd onvoorziene kosten optreden. Zorg dat je hiervoor een buffer hebt opgebouwd en zet wat geld apart. Zo kom je onnodig voor vervelende verrassingen te staan

- Spaar ook voor doelen als bijvoorbeeld een vakantie

--> Check, Plan, Spaar, Bewaar <--

Hulp bij rondkomen met een laag inkomen

Komt u maandelijks geld tekort, heeft u geen overzicht over uw geldzaken of stress over schulden? U bent echt niet de enige. Op Texel hebben steeds meer mensen, net als in de rest van Nederland, te maken met armoede door de sterk gestegen kosten. Mogelijk heeft u recht op een bijdrage aan kosten die u niet kunt betalen. Of kunt u advies krijgen over rondkomen of het plannen van uitgaven. Kijk op www.texel.nl/hulpbijgeldzaken voor meer informatie.

Links

Financieel Fit Texel

Financieel Fit landelijk

Uitgelicht

Benieuwd naar alle initatieven

Blijf op de hoogte. Doe mee. Zeg het voort!

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsflits van Kern Gezond Texel. Met informatie over onder andere het programma Gezond Texel 2030, artikelen en bijeenkomsten over Positieve Gezondheid, bewonersinitiatieven en nog veel meer!

Coöperatie Kern Gezond Texel
Weverstraat 95
1791 AC Den Burg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Socials