Skip to main content

Meer gezondheid voor alle Texelaars

Nu in actie komen

We slaan de handen ineen en gebruiken onze eilandkracht. Waarom dan? Op Texel worden de zorgen steeds groter over hoe de zorg in de toekomst beschikbaar en betaalbaar te houden is. Dit treft iedereen, of je jong bent of oud.

Meer gezonde levensjaren en veerkracht voor alle Texelaars kunnen een dreigend ‘zorginfarct’ voorkomen. Met elkaar kunnen we het leven op Texel gezonder maken. Zodat onze gemeenschap nu en in de toekomst vitaal blijft en er ook plezierig woont en werkt.

Texelbrede samenwerking

Inwoners, zorg- en welzijnsaanbieders, scholen, verenigingen, ondernemers,  werkgevers en de gemeente werken samen om meer gezonde opties aan te bieden in de gemeenschap. Dit doen we vanuit de Coöperatie Kern Gezond Texel, met het programma Gezond Texel 2030. Dit programma werkt toe naar een vitaal en veerkrachtig Texel in 2030. Download hier het programma. 

Coöperatie Kern Gezond Texel

De Coöperatie Kern Gezond Texel bestaat uit 32 leden en groeit nog steeds. Iedereen die op Texel wil bijdragen aan de beweging naar meer gezondheid, kan zich aansluiten.

Café Kern Gezond
De Coöperatie organiseert elk kwartaal de netwerkbijeenkomst Café Kern Gezond. Je wordt bijgepraat over de gezondheidsontwikkelingen op Texel, de publiekscampagne en er is volop gelegenheid om met elkaar te netwerken.

Stuurgroep
De stuurgroep bestaat uit Katrijn van der Vlerk (voorzitter - Omring), Henri Venema (penningmeester – Texelse Apotheek), Joost de Veer (secretaris - TSB), Joost Heerschop (Novalishoeve), Josje van Weerlee (Gemeente) en Hennie Huisman (Texels Welzijn). De stuurgroep vergadert elke maand met programmamanager Michou Kortrink over de voortgang van het programma Gezond Texel 2030. 

Contact
Wil je aansluiten bij de Coöperatie Kern Gezond Texel, een bijdrage leveren of een (bewoners)initiatief delen? Neem contact op met programmamanager Michou Kortrink.
E:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 06 12164054

Jong op Texel
Texelgezinnen
De Waerden
De Krim Texel
's Heeren Loo
Diëtist & Leefstijl

Nieuwsflitsen & Publicaties

Blijf op de hoogte. Doe mee. Zeg het voort!

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsflits van Kern Gezond Texel. Met informatie over onder andere het programma Gezond Texel 2030, artikelen en bijeenkomsten over Positieve Gezondheid, bewonersinitiatieven en nog veel meer!

Coöperatie Kern Gezond Texel
Weverstraat 95
1791 AC Den Burg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Socials