Skip to main content

Meer gezondheid voor alle Texelaars

Nu in actie komen

We slaan de handen ineen en gebruiken onze eilandkracht. Waarom dan? Op Texel worden de zorgen steeds groter over hoe de zorg in de toekomst beschikbaar en betaalbaar te houden is. Dit treft iedereen, of je jong bent of oud.

Meer gezonde levensjaren en veerkracht voor alle Texelaars kunnen een dreigend ‘zorginfarct’ voorkomen. Met elkaar kunnen we het leven op Texel gezonder maken. Zodat onze gemeenschap nu en in de toekomst vitaal blijft en er ook plezierig woont en werkt.

Texelbrede samenwerking

Inwoners, zorg- en welzijnsaanbieders, scholen, verenigingen, ondernemers,  werkgevers en de gemeente werken samen om meer gezonde opties aan te bieden in de gemeenschap. Dit doen we vanuit de Coöperatie Kern Gezond Texel, met het programma Gezond Texel 2030. Dit programma werkt toe naar een vitaal en veerkrachtig Texel in 2030. Download hier het programma. 

Coöperatie Kern Gezond Texel

De Coöperatie Kern Gezond Texel bestaat uit 37 leden en groeit nog steeds. Iedereen die op Texel wil bijdragen aan de beweging naar meer gezondheid, kan zich aansluiten. Met de leden wordt de koers van de Coöperatie bepaald.

Café Kern Gezond
De Coöperatie organiseert elk kwartaal de netwerkbijeenkomst Café Kern Gezond. Leden en externe partijen praten iedereen bij over gezondheidsontwikkelingen op Texel en op thema's wordt de samenwerking opgezocht. Ook komt de publiekscampagne aan de orde en er is volop gelegenheid om met elkaar te netwerken.

Publiekscampagne 
Heb je de film 'Eilandkracht' al gezien op de homepage? Hierin willen we laten zien dat we met de campagne samen en voor iedereen ons inzetten om de Texelse samenleving vitaal en veerkrachtiger te maken. Hoe je dit zelf en samen met anderen kan doen lees je op deze website en in de verschillende communicatiemiddelen die we daarvoor inzetten zoals flyers, advertenties en de socials. Daarnaast bieden we jou als Texelaar ook de gelegenheid om jouw initiatief te delen op deze website om zo meer Texelaars te inspireren. De Eilandkracht zit tenslotte in ons allemaal!

Domeinoverstijgende en integrale samenwerking op thema’s
Op verzoek van de leden worden multidisciplinaire bijeenkomsten georganiseerd over actualiteiten (op Texel). Zo heeft de Coöperatie een bijeenkomst voor professionals georganiseerd over het middelengebruik op Texel, gevolgd door deskundigheidstrainingen. Ook heeft er een bijeenkomst plaatgevonden over de mentale gezondheid van Texelse jongeren. Het doel van deze bijeenkomsten is kennisoverdracht en samenwerking stimuleren.

Meer informatie over wat de Coöperatie Kern Gezond Texel doet lees je hier

Stuurgroep
De stuurgroep bestaat uit:

Katrijn van der Vlerk (voorzitter - Omring)
Henri Venema (penningmeester – Texelse Apotheek)
Mariska Kooijmans-Coutinho (secretaris - TSB)
Joost Heerschop (Novalishoeve)
Stella Vonk (Gemeente)
Hennie Huisman (Texels Welzijn)
Jacob van Heerwaarden (Sportstichting)

De stuurgroep is verantwoordelijk voor het vaststellen en monitoren van het meerjarenprogramma en het jaarplan. Ook beoordelen zij de aanmelding van nieuwe kandidaat leden. De stuurgroep vergadert elke maand en wordt ondersteund door programmamanager Michou Kortrink. 

Contact
Wil je aansluiten bij de Coöperatie Kern Gezond Texel, een bijdrage leveren of een (bewoners)initiatief delen? Neem contact op met programmamanager Michou Kortrink.
E:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 06 12164054

Nieuwsflitsen & Publicaties

Blijf op de hoogte. Doe mee. Zeg het voort!

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsflits van Kern Gezond Texel. Met informatie over onder andere het programma Gezond Texel 2030, artikelen en bijeenkomsten over Positieve Gezondheid, bewonersinitiatieven en nog veel meer!

Coöperatie Kern Gezond Texel
Weverstraat 95
1791 AC Den Burg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Socials