Skip to main content

Eet natuurlijk

Wanneer je gezond eet, zorgt dat voor genoeg energie en voedingsstoffen voor je lichaam. Je voelt je er fitter door en je hebt ook een kleinere kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en diabetes. Bij goede voeding is het zaak om te letten op de eiwitten, juiste vetten, koolhydraten, vitamines, vezels en zeker ook op voldoende drinken. Probeer het eten dat je bereidt zo puur mogelijk te houden en consumeer dus zo min mogelijk toevoegingen. Dat is het gezondste en ook zeker lekker! 

Tips om gezond te eten

  • Eet meer groente en fruit: 200-250 gram per dag 
  • Eet meer (ongezouten) noten
  • Eet wekelijks peulvruchten
  • Drink zo min mogelijk suikerhoudende dranken
  • Eet minder zout

Geef je initiatief of activiteit door!

We zijn op zoek naar initiatieven en activiteiten op Texel die bijdragen aan een gezonde leefstijl. Deze plaatsen we op deze website. Alles is welkom. Jongereninitiatieven, kookclubjes, breiclubjes, wandelgroepen, ochtendstart in de zee, vrijwilligersinitiatieven, activiteiten rondom eenzaamheid etc. Samen maken we Texel kerngezond.

Blijf op de hoogte. Doe mee. Zeg het voort!

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsflits van Kern Gezond Texel. Met informatie over onder andere het programma Gezond Texel 2030, artikelen en bijeenkomsten over Positieve Gezondheid, bewonersinitiatieven en nog veel meer!

Coöperatie Kern Gezond Texel
Weverstraat 95
1791 AC Den Burg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Socials