Skip to main content

Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch voelt 12% van de jongeren zich elke dag erg alleen. Dat zijn zo’n 275.000 jongeren in Nederland. Deze jongeren vinden het lastig om anderen jongeren te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Join Us is er vanaf nu ook op Texel voor deze jongeren!  

Sociaal sterker worden

Join Us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. Op Texel willen we bij voldoende aanmeldingen een groep starten voor jongeren tussen 12 en 18 jaar oud. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de middagen of avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Altijd jezelf zijn

Lola-Kay vertelt over haar deelname aan Join Us. ‘Ik had het gevoel dat niemand me leuk vond en dat ik niet goed genoeg was. Ik heb toen op internet gezocht of er iets bestond waar je vrienden kon maken ofzo. Zo kwam ik bij Join Us.’ Inmiddels is Lola-Kay uitgestroomd en blikt ze terug. ‘Bij Join Us kun je altijd jezelf zijn en je kunt er ook een stuk zelfverzekerder van worden. Ik merkte bij Join Us dat ik wél goed genoeg was en kan nu op andere plekken ook beter laten zien wie ik ben.’  

Kom erbij. Join Us!

Ken je een jongere of ben je nieuwsgierig naar Join Us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website www.join-us.nu of contact opnemen met Vera Kooij 0612230070 of Sandra van de Water 0620918785. Op de website vind je ook meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren.

Blijf op de hoogte. Doe mee. Zeg het voort!

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsflits van Kern Gezond Texel. Met informatie over onder andere het programma Gezond Texel 2030, artikelen en bijeenkomsten over Positieve Gezondheid, bewonersinitiatieven en nog veel meer!

Coöperatie Kern Gezond Texel
Weverstraat 95
1791 AC Den Burg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Socials