Skip to main content

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met hun eigen Positieve Gezondheid en dat van anderen heeft Kerngezond Texel het spel “spelen met Positieve Gezondheid” aangeschaft.

Naast de workshop en trainingen kunnen inwoners van Texel nu ook kennismaken met Positieve Gezondheid door samen dit spel te spelen.

Een aantal leden van Kerngezond Texel hebben hiervoor in augustus de ‘aftrap’ gegeven. Door het spel te spelen kwamen we in gesprek over onze eigen gezondheid. Wat vinden we belangrijk, waar worden we blij van. Maar ook, wat zijn onze belemmeringen en wat houdt ons tegen om iets te veranderen waardoor onze gezondheid verbeterd kan worden.

 Door dit bordspel maak je kennis met de zes thema’s:

  • Gezond zijn
  • Gevoelens en gedachten
  • Genieten en tevreden zijn
  • Erbij horen
  • Dromen en wensen
  • Voor jezelf kunnen zorgen

Door middel van plaatjes en opdrachten komen er verrassende gesprekken ‘op tafel’. Erg leuk om te spelen. Dit spel is geschikt voor iedereen. Je speelt het met 4 tot 6 personen. Je kunt hierbij denken aan collega’s die elkaar wat beter willen kennen, leerkrachten, jongeren, ouderen. In dorpshuizen, bibliotheek, waar je maar wilt komt het spel naar je toe.

Er is ook een spelvariant voor 2 personen. “Een ander gesprek”. Je kunt het dan bijvoorbeeld spelen met iemand waarvoor je zorgt, of die je coacht. Je gaat dan dieper in op één van de zes thema’s.

Je kunt je opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie kun je me bellen op 06-45231491

Christine Groen, trainer Positieve Gezondheid

 

Blijf op de hoogte. Doe mee. Zeg het voort!

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsflits van Kern Gezond Texel. Met informatie over onder andere het programma Gezond Texel 2030, artikelen en bijeenkomsten over Positieve Gezondheid, bewonersinitiatieven en nog veel meer!

Coöperatie Kern Gezond Texel
Weverstraat 95
1791 AC Den Burg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Socials