Skip to main content

Vitale medewerkers bij De Krim Texel met behulp van SmartVitaal

Onze ambitie

De Krim Texel vindt de vitaliteit van haar medewerkers erg belangrijk. Om medewerkers duurzaam inzetbaar te maken is het zaak te investeren in preventie en vitaliteit. Daarom zijn ze in 2022 een samenwerking gestart met SmartVitaal. SmartVitaal is een online gezondheidsplatform dat een gezondheidstest met een persoonlijk vitaliteitsprogramma combineert. Als een persoonlijke vitaliteitsassistent stimuleert SmartVitaal iedereen zelf aan de slag te gaan met een gezonde levensstijl. SmartVitaal stelt je in staat om de regie te nemen over jouw leefstijl en gezondheid. Door smart tech te koppelen aan kennis en advies van topmedici, is dit eenvoudig en op maat voor iedereen.

Door een account aan te maken op het SmartVitaal-platform krijgen medewerkers toegang tot een groot vitaliteitsaanbod. Dit kunnen instructievideo’s zijn, voedings- en beweegtips, challenges die je met collega’s kunt doen maar ook Texelse aanbieders die voor een voordeliger tarief vitale producten of diensten aanbieden.

Zodra de medewerker de gezondheidstest (e-PMO) invult komt daar een vitaliteitscore uit en wordt het aanbod op het platform voor jou gepersonaliseerd. In juni van dit jaar heeft De Krim Texel het onder haar medewerkers gelanceerd. Naast onder andere gratis fruit op elke locatie, gratis gebruik van fitness en zwembad en gratis fitnessinstructie zal De Krim Texel komende periode het vitale aanbod steeds verder uitbreiden. Medewerkers hebben onderling reeds een tennistoernooi georganiseerd en er is een oproep gedaan tot het vormen van een hardloopgroepje.Op deze manier stimuleert de Krim medewerkers bewust en op een leuke manier met hun vitaliteit en leefstijl bezig te zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen KrimVitaal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nu in actie komen is nodig

Door te focussen op méér gezondheid willen wij ervoor zorgen dat Texel vitaal blijft en iedereen die dat nodig heeft toegang houdt tot goede zorg. Dit doel willen wij bereiken met het Programma Gezond Texel 2030.

Op Texel is het fijn wonen en werken en dat willen de inwoners in de toekomst graag zo houden. Door de snelle vergrijzing ​én ontgroening staat het eiland voor een aantal forse uitdagingen.

Meer gezondheid gaat wat ons betreft naast lichamelijk en mentaal functioneren ook over kwaliteit van leven, mee kunnen doen, voor jezelf kunnen zorgen en zinvol bezig zijn. Wij vinden het belangrijk dat er op Texel aandacht is voor alles wat een mens gezond maakt en houdt. Met als resultaat een samenleving waarin mensen in balans zijn, langer gezond blijven, gelukkiger leven en naar vermogen mee kunnen doen.

Gerelateerde organisaties

Blijf op de hoogte. Doe mee. Zeg het voort!

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsflits van Kern Gezond Texel. Met informatie over onder andere het programma Gezond Texel 2030, artikelen en bijeenkomsten over Positieve Gezondheid, bewonersinitiatieven en nog veel meer!

Coöperatie Kern Gezond Texel
Weverstraat 95
1791 AC Den Burg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Socials