Skip to main content

Ik ben Mariska Kooijmans-Coutinho, nieuw bestuurslid, en ik wil me graag even voorstellen. Ik ben ‘er een van’ dokter Coutinho. Mijn vader werd huisarts op Texel toen ik zes was. Mijn jeugd heb ik al turnend doorgebracht op Texel. Toen ik 18 was ben ik, zoals zoveel Texelse jongeren,  van het eiland vertrokken om te gaan studeren. Na een studie geneeskunde in Rotterdam ben ik als internist-nefroloog (nierziekte specialst) tien jaar werkzaam geweest in de patientenzorg. Na de geboorte van onze zoon Sebastiaan ben ik uit de patientenzorg gestapt en via een medische uitgever terechtgekomen in de biotechnologische geneesmiddelen industrie. Ik heb in totaal bijna 25 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van geneesmiddelen voor Multiple Sclerosis, ALS, Spinale musculaire atrofie en als laatste bij een bedrijf dat geneesmiddelen ontwierp en maakte voor aangeboren stofwisselingsziekten. Ik was verantwoordelijk voor het opsporen en rapporteren van bijwerkingen zowel in de fase van klinisch onderzoek alsook nadat de medicijnen waren goedgekeurd voor gebruik in de praktijk.

Na 12 jaar Amerika en tien jaar Engeland zijn mijn man en ik neergestreken op Texel, om van ons pensioen te gaan genieten. Helaas is mijn man tijdens de eerste Covid golf in mei 2020 aan Covid overleden. Na het voltooien van de verbouwing van het huis wilde ik me graag weer naar buiten richten. In de bestuursfunctie bij Kern Gezond Texel kan ik mijn achtergrond en ervaring goed toepassen en mijn steentje bijdragen aan de gezondheid van de Texelaars.

Blijf op de hoogte. Doe mee. Zeg het voort!

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsflits van Kern Gezond Texel. Met informatie over onder andere het programma Gezond Texel 2030, artikelen en bijeenkomsten over Positieve Gezondheid, bewonersinitiatieven en nog veel meer!

Coöperatie Kern Gezond Texel
Weverstraat 95
1791 AC Den Burg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Socials