Skip to main content

Den Hoorn in Beweging

Bewust ademen, voelen hoe je voeten contact maken met de grond, hoe je lichaam gedragen wordt door de stoel, waarnemen wat er te voelen valt in je lichaam zonder daar iets van te vinden. Een vast onderdeel van de dinsdagochtend. Den Hoorn in Beweging is niet zozeer gericht op zweten door fysieke oefeningen maar gaat om lichaamsbewustzijn. Door het delen van kennis, bewegingen gericht op ontspanning van het lichaam. Voelen, herkennen en erkennen van fysieke- en mentale ervaringen. Met een zachte blik dit met elkaar onderzoeken, zal bijdragen aan een algemene verbetering van welzijn.

Een mooi voorbeeld hiervan is het gevoel hebben alles zelf te moet doen. Lastig hulp vragen in een tijd die steeds ingewikkelder lijkt te worden. Ooit bedacht dat je dit van jongs af aan hebt geleerd? Dat je als baby hebt gehuild maar dat er niemand was om je te troosten. Voel maar eens in je lichaam als je je bedenkt te moeten uitreiken voor hulp. Wat gebeurd er? Voel je je in elkaar zakken of juist erg groot worden? Schiet er direct een naam bij je binnen? Grote kans dat je wordt overvallen door een vermoeid gevoel, in elkaar krimpen. Je lichaam spreekt. Dit was destijds een juiste reactie omdat huilen je zou uitputten en je het niet zou overleven. Nu kun je het anders doen. Herken, erken en wees lief voor het gevoel, geef het vertrouwen dat het anders kan. Met de groep herkennen en erkennen we het gevoel, bespreken oude ervaringen en motiveren elkaar tot nieuw gedrag, nieuwe ervaringen.

Leuke kleine oefening is het masseren van je oorschelp. In je oren komen veel zenuwen samen, die in verbinding staan met verschillende lichaamsdelen en organen. Voel eens aan je oren, duw ze dubbel. Hoe is de flexibiliteit van je beide oren. Ga nu aan 1 kant je oorschelp masseren. Neem daarvoor je oorschelp tussen duim en wijsvinger, trek met zachte druk van binnen naar buiten, je oor omhoog, naar de zijkant, omlaag. Volg ook het randje naar binnen. Masseer rustig je hele oor. Als je klaar bent, voel dan het verschil in flexibiliteit van het oor dat je gemasseerd hebt en je andere oor. Bedenk dat dit doorwerkt, alles staat namelijk met elkaar in verbinding.

Meer weten over Den Hoorn in beweging of naar de mogelijkheden, schroom niet en laat van je horen via tel. 06 12038642 of mail. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Geplaatst op: 12 juni 2024

Blijf op de hoogte. Doe mee. Zeg het voort!

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsflits van Kern Gezond Texel. Met informatie over onder andere het programma Gezond Texel 2030, artikelen en bijeenkomsten over Positieve Gezondheid, bewonersinitiatieven en nog veel meer!

Coöperatie Kern Gezond Texel
Weverstraat 95
1791 AC Den Burg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Socials